20 Kilo Afgevallen

Ongeveer twee en half jaar geleden ben ik via een collega bij Edwin / MoveToo terecht gekomen.
Mijn collega wist dat ik al jaren een strijd voerde met mijn gewicht. Al jaren leek het erop dat ik een oneerlijke strijd aan het voeren was. Destijds sportte ik en lette wel op mijn voeding, maar niets leek te helpen. Dit alles werkte enorm demotiverend waardoor ik ook periodes had dat ik minder goed oplette en ook het sporten afzwakte waardoor ik weer terug bij af was.
Door mijn collega werd ik daarom gevraagd om een keer met haar mee te gaan naar een proefles spinning.

Uit het verleden (bij andere sportscholen) was ik al bekend met spinning en wist dus wat mij te wachten stond. Echter, was deze spinning totaal anders. Het verschil zat hem erin dat Edwin Core Stability oefeningen deed voorafgaand aan het daadwerkelijke spinnen. In het begin dacht ik jeetje hoe ga ik dit ooit onder de knie krijgen? Hoe ga ik ooit de push-ups kunnen doen? Maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. Wat een kick om het te kunnen en je grenzen steeds verder op te zoeken. En dat met de enthousiaste aanmoediging van Edwin.

Sindsdien ben ik niet meer weg gegaan bij Edwin en heb ik mijn sportactiviteiten alleen maar uitgebreid. Naast spinning ben ik ook Personal Training (in duo-verband) gaan volgen.
In het begin zag ik erg op tegen de weegmomenten. Vooral de eerste keer was het enorm confronterend om te zien wat je gewicht voor een gevolgen kan hebben voor je gehele lichaam.
Hoe moeilijk het ook was, was het voor mij wel goed om een startpunt te hebben om vandaar uit toe te werken naar het doel wat je voor ogen hebt. Dat doel voor mij was gewichtsverlies en eindelijk weer eens in die mooie jurkjes te kunnen.
De Personal Training vond ik erg leuk. In het begin was het spannend, maar dat was vooral omdat ik niet goed wist wat ik ervan moest verwachten. Maar eenmaal met de training bezig kon ik er alleen maar van genieten. Ook het voldane gevoel na de trainingen zorgde ervoor dat mijn dag niet meer stuk kon. De trainingen hebben echt effect en er is ook tijd voor plezier gedurende de trainingen. Dit alles heeft te maken met de wijze waarop Edwin training geeft. Hij neemt zijn vak serieus en laat je geloven in jezelf en dat je veel meer kan dan ooit dacht.
Doordat je van tevoren niet weet welke training je gaat krijgen, zorgt dat er juist voor dat je het allemaal op je af laat komen en je het ondergaat. Iedere training is weer anders en dat maakt het afwisselend en uitdagend. Ook de trainingen die op tijd gaan, worden een uitdaging omdat je steeds sneller en beter wilt worden. Ik kan wel zeggen dat ik er een soort van verslaafd aan ben geraakt op een verantwoorde manier. Ook ga ik bewuster met eten om, maar ook daarin kan Edwin je adviseren en motiveren.

Voorheen was ik altijd wat sceptisch over de combinatie van voeding en sporten, maar nu twee en half jaar verder kan ik zeggen dat ze gelijk hebben. Achteraf weet ik ook dat ik allerlei redenen zocht om mijn overgewicht een soort van “goed te praten”. Maar nu is de knop om!
Door op mijn eten te letten en regelmatig te sporten ben ik nu meer dan 20 kilo afgevallen. Ondanks de verloren kilo`s heb ik geen overtollig loshangend vel (iets waar ik erg blij mee ben). Ik ben nu al meer dan een jaar op hetzelfde gewicht. Veel mensen kunnen mij niet eens meer herinneren zoals ik voorheen was.
Verder wil ik nog zeggen dat MoveToo een fijne sportstudio is. Ik heb een hoop nieuwe mensen ontmoet met wie ik ook een band heb opgebouwd die allen veel plezier beleven aan het gezamenlijke doel, te weten sporten. Een voorbeeld is de aanmoediging die ik van mensen van de sportstudio heb ontvangen toen ik besloot mee te gaan doen met de Singelloop. Afgelopen jaar heb ik dan ook voor de eerste keer meegedaan hieraan. Ik ben de uitdaging aangegaan door deze aanmoediging en het geloof dat ik het kon. En is er verlangen naar meer van dit soort uitdagingen. Bij de sportstudio en Edwin is het thuiskomen in een warm bad. Daarvoor wil ik iedereen bedanken! Ik wil echt niet meer weg bij Edwin en nog steeds kom ik iedere week met veel plezier trainen.

Edwin keep up the good work. Je bent een kanjer! Dank je wel voor het veranderen van mijn leven en levensstijl! Je geloof in mij en je overtuigingskracht hebben ervoor gezorgd dat ik mijn doel heb bereikt.

Femke C.

Klaar om jouw doelen te bereiken?

Doe de gratis nulmeting