Core Stability & Spinningles

Deze maand precies vier jaar geleden kreeg ik bij toeval (toeval bestaat niet) via fietsclub de Pionier een mailing van MoveToo in mijn mailbox. Ik was op dat moment onder behandeling bij de fysiotherapeut omdat ik last had van mijn rug. Core Stability was het toverwoord, vooral bedoeld, dacht ik destijds, om een betere fietser te worden. Ik besprak het met mijn fysio en hij zei: je kunt het proberen maar verwacht er niet te veel van. Inmiddels weet ik beter.

De rug klachten verdwenen al snel. Maar veel belangrijker nog, was de persoonlijke inbreng van Edwin, als vakidioot maar vooral ook als mens. Zijn gedrevenheid, passie en onophoudelijke energie (over ADHD gesproken) brachten een proces bij mij op gang dat ik, mede daarom, nooit meer zou willen stoppen.
Onder het motto “je moet altijd dingen doen die je nog niet kunt” weet hij je iedere les opnieuw te verrassen met meest de creatieve Core Stability oefeningen. Berucht is zelfs “het linkerrijtje; Go Hard NFL…”
De Spinning lessen daarna zijn een feestje op zich. Met een onophoudelijke big smile op zijn gezicht jaagt hij ons, ondergedompeld in zijn jongensdroom om ooit nog een keer als DJ ontdekt te mogen worden (en op de noot af perfect getimed) tegen, of net een beetje over, de maximale limiet.

In een sfeer van sportiviteit, bewegen en gezond leven, stimuleert hij alle collega-sporters om maximaal te genieten van de mogelijkheden die eenieder op zijn eigen manier in zich heeft. Voor mij betekent dat steeds ietsje verder gaan dan ik zelf vooraf voor mogelijk houd. Zo volbracht ik na een toffe maatwerk training in de winterperiode vorig jaar een mooie sportieve uitdaging op de fiets. Dit jaar heeft hij er zelfs voor gezorgd dat ik de triatlon sport ben gaan beoefenen (de eerste sprint triatlon is ondertussen al achter de rug). Dat had ik een paar jaar geleden niet kunnen bedenken. En oh ja, ik zit inmiddels al geruime tijd aardig op mijn streefgewicht. Maar dat is logisch!

Sommige dingen in het leven zijn onbetaalbaar. Dit is er zo een van. Thanks mate!

Frank Korsmit

Klaar om jouw doelen te bereiken?

Doe de gratis nulmeting