Dromen, durven, doen

Dromen, durven, doen

Na jaren onvrede en onzekerheid over mijn gewicht/uiterlijk, was ik op een punt aangekomen dat ik het accepteerde. Ik was stevig; dat hoorde bij mij. En dat kwam niet eens zo zeer omdat ik zo ontzettend ongezond at, maar wel omdat ik amper bewoog. Een drukke baan, een druk sociaal en maatschappelijk leven. Simpelweg kreeg ik meer calorieën binnen dan dat ik verbrandde. Wat ik wel lastig vond, was het idee dat het niet gezond was. Mijn vetpercentage was al jaren te hoog en ik was na 4 etages traplopen op het werk altijd buiten adem.

Door een ongeval is mijn leven eind 2014 op z’n kop komen te staan. Hierdoor moesten maatschappelijke en sociale bezigheden op een laag pitje. Ik weet nog dat ik op een zondagavond thuis zat en de geest kreeg. Het was genoeg! Ik wil mezelf weer fit en gezond voelen! Dit was het moment om mijn leven om te gooien. Na wat speurwerk op internet kwam ik bij MoveToo uit. De ervaringsverhalen spraken me aan. Ik heb meteen een mail gestuurd, want van uitstel komt afstel, en de volgende dag was een afspraak met Edwin gemaakt.

Bij binnenkomst bij Edwin werd ik super enthousiast begroet. Zijn vriendelijkheid, enthousiasme en kennis van zaken gaven me vertrouwen. Wellicht was dit inderdaad de sleutel tot succes voor mij. In mijn eerste week had ik personal training en ben ik gaan kijken bij een spinningles. De personal training vond ik erg leuk (oké, en heftig..). In de auto terug naar huis zat ik met mijn rode kop heel trots te zijn! Bij de spinningles was ik vooral erg onder de indruk van de andere sporters. Wat zij konden, wilde ik ook kunnen!! En voor mij was het een openbaring dat het allemaal hele normale mensen waren ;).

Elke les, personal training en spinning, is weer een verrassing. De begeleiding en aandacht is erg goed. Met vragen kan je altijd terecht en bij een dipje word je er bovenop geholpen. De oefeningen zijn altijd afwisselend en blijven uitdagend. Voor elk niveau dus!

Mijn enthousiasme is gebleven. Wat begon met alleen personal training, werd al gauw personal training en spinning. En sinds afgelopen najaar ben ik ook met het MoveToo triathlon team aan het trainen. In 2016 heb ik 3 triathlons op de planning staan. Dat had ik nooit kunnen dromen (of vrezen ;))!! Natuurlijk twijfel ik nog wel eens aan mezelf. Hou ik dit vol? Kan ik het echt? Gelukkig is Ed er dan altijd, en natuurlijk mijn overige sportmaatjes, om het vertrouwen en enthousiasme vast te houden. Het belangrijkste en mooiste wat ik heb bereikt, is dat ik echt lol heb in het sporten. Het voelt ook absoluut niet als ‘moeten’ of ‘iets wat ik doe om slechts een doel te bereiken’. Nee, na 10 maanden durf ik te zeggen dat dit serieus bij me past.
Dat wat de andere sporters bij de spinningles kunnen, kan ik nu ook. Ik ben een van hen. En elke keer word ik weer gemotiveerd mijn grens te verleggen. Ik kan echt meer dan waar ikzelf in geloofde!!

Mijn initiële doel, mezelf fit en gezond voelen, heb ik bereikt en hou ik vol. Dit is gepaard gegaan met het verliezen van bijna 20 kilo en, jawel!, mijn vetpercentage zit inmiddels in de groene zone :). En ja, ondanks dat afvallen niet mijn primaire doel was, is dat wel een leuke bijkomstigheid. Ik vind het niet meer erg om op de foto gezet te worden en kleding kopen is, oeps.., mijn nieuwe hobby geworden. Tot slot vind ik het heerlijk om te merken dat door het sporten ik ook meer kan genieten van eten. Waar voorheen ik me na een uitspatting erg schuldig voelde (want wat ik eraan at, ging er niet meer af), bedenk ik me nu dat ik het er morgen toch weer af sport.

Edwin, dank je wel voor alles! Jouw begeleiding, grappen, steun, adviezen en vriendschap zijn een bijzondere combinatie. Het sporten bij jou heeft me meer gebracht dan dat ik had durven hopen.

Paulien H.

Klaar om jouw doelen te bereiken?

Doe de gratis nulmeting