Een uitdaging is om aan te gaan!

Ok, genoeg is genoeg. Ik wil me niet langer “niet mezelf“ voelen of me schamen als ik een foto van mezelf zie …… Ik wil me fit voelen! Dus naast gezond eten zal ik toch ook weer moeten sporten. Na ongeveer elke sportschool in Breda te hebben gesponsord, is het me inmiddels wel duidelijk dat dat niet weer de weg is die ik nu in moet slaan. Wat dan?

Na wat sportonderzoek op internet kom ik toch steeds bij Personal Training uit, maar dat is toch alleen voor de “Rich and Famous”? Hmm, toch maar eens wat sites bekijken. Zo kom ik bij MoveToo uit. Twijfel, twijfel, twijfel, het wordt vast heel zwaar, houd ik dat vol en wat gaat me dat kosten? Ach een vrijblijvend gesprek kan ik natuurlijk altijd aangaan.

Licht zenuwachtig sta ik op donderdag 12 maart 2015 bij MoveToo voor de deur. Waar begin ik aan, denk ik nog bij mijzelf. Enthousiast wordt de deur open gedaan door Edwin. We bespreken waarom ik bij hem ben, wat ik wil bereiken, wat zijn aanpak is en wat hij voor me kan betekenen. Na een uur sta ik weer buiten en weet dat dit het begin is van een geweldige uitdaging, een nieuwe levensstijl en waarschijnlijk ook een nieuwe vriendschap. Kortom beste beslissing ooit!

Na het gesprek met Edwin heb ik met mezelf afgesproken dat ik mezelf een jaar geef om te komen op een punt waarbij ik me prettig in mijn eigen lijf voel. Geen aantallen kilo’s, centimeters etc. maar gewoon geleidelijk afvallen door lekker te sporten en gezond te leven. Mijzelf alles ontzeggen werkt bij mij compleet averechts, dus dit zou zowaar eens kunnen werken.
We spreken af dat ik twee keer in de week een uur kom trainen bij Edwin, thuis doe ik oefeningen en ik eet natuurlijk gezond. (mijn bourgondische sociale leven behoud ik, hetzij met mate) Kortom nadenken over wat er ingaat en wat daar aan inspanning tegenover staat. Het wekelijkse weegmoment is daar een goede stok voor achter de deur.

De eerste weken zijn zwaar, zowel fysiek als mentaal. Altijd wel ergens spierpijn en constant bezig zijn met mijn voeding, wat wel, wat niet en wat moet ik compenseren. Maar door de gezelligheid, motivatie, inspiratie en aanstekelijk enthousiasme van Edwin worstel ik me er doorheen. Na de eerste weken wordt dan eindelijk het resultaat zichtbaar. Trots als een pauw natuurlijk! Maar ik besef me ook dat ik sporten weer leuk vind en het niet meer als “moeten” zie. Zelfs zo leuk dat ik aan Edwin een hardloopschema vraag voor de 5 km. Dit verzoek wordt met een grote glimlach ontvangen.

Inmiddels ben ik (voor nu) aan het einde van mijn Personal Training avontuur en houd alles in shape door de Core Stability Training en Spinninglessen bij MoveToo. Daarnaast is de nieuwe uitdaging voor 2016 een feit, hiervoor heb ik wel een aantal nachtjes moeten slapen om alleen al aan het idee te wennen: de 1/8 Triatlon van Terheijden. Samen met 20 andere beginnende MoveToo sporters starten we begin november aan de “Road To Terheijden 2016”. Spannend…….

De missie is voor mij geslaagd, mijn levensstijl is geleidelijk veranderd in gezond, fit, met een bourgondische inslag. Ik zit nu lekkerder in mijn vel, ben zelfverzekerder en fitter. Ik ben nog niet helemaal waar ik wil zijn, maar het is dan ook nog geen maart 2016. Het gaat me zeker lukken.
Oh ja en die vriendschap….die is er ook zeker gekomen!
Wat hebben we gelachen met z’n tweeën, voornamelijk om de afwezigheid van mijn evenwicht, souplesse en gratie.

Edwin bedankt dat je samen met mij deze uitdaging bent aangegaan en me het plezier in sporten weer hebt terug gegeven.

Danielle Franken

Klaar om jouw doelen te bereiken?

Doe de gratis nulmeting