top of page

FIT - FITTER - FITSTNa 21 jaar met veel plezier te hebben gehockeyd, besloot ik om hiermee te stoppen. Maar sporten is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven, dus niet sporten was voor mij geen optie.


Daarom wilde ik graag een goed alternatief. Tijdens de hockey merkte ik de afgelopen jaren al, dat het door veel blessureleed niet lukte om echt weer topfit te worden zoals ik ooit was. Het leek mij daarom fijn om een manier te vinden waardoor dit toch weer zou lukken.


Iedere ochtend wanneer ik naar mijn werk reed, kwam ik langs MoveToo. Steeds speelde ik met het idee om daar te gaan starten met Personal Training, maar ik ben altijd gewend om teamsport te doen, dus Personal Training leek mij in eerste instantie niet het leukste. Maar wie fit wil worden, moet keuzes maken en knopen doorhakken. Dus toen ik op de website zag dat er een mogelijkheid was tot een vrijblijvend gesprek, maakte ik de keuze, hakte ik de knoop door en stuurde ik Edwin een bericht. Ondanks dat het zondag was, kreeg ik meteen reactie en diezelfde week nog zat ik bij MoveToo voor een gesprek.


Tijdens het gesprek luisterde Edwin goed naar waar mijn doelen en behoeften lagen en legde mij uit wat hij voor mij zou kunnen betekenen. Dit sloot precies op elkaar aan en ik wist direct wat mij te doen stond: starten bij MoveToo.


En zo geschiedde. Ik startte met 2 keer per week Personal Training en voelde mijzelf -zonder te overdrijven- met de week fitter worden. Alle spieren en de conditie werden aangepakt en geen een training was hetzelfde.


Edwin motiveerde en stimuleerde mij steeds om het beste uit mijzelf te halen en een stapje extra te doen, wanneer ik dacht dat ik niet meer kon. Het was hard werken, maar ook ontzettend leuk.


Ondanks dat ik al best wel fit was bij de start van de trainingen, merkte ik dat er nog veel meer in zat dan ik ooit had gedacht. Lichamelijk zat ik al vrij snel helemaal top in mijn vel en ook mentaal voelde ik mij stukken beter. Iedere week boekte ik namelijk successen en steeds als ik dacht; ‘dit kan ik echt niet’ of ‘nu kan ik niet fitter’, haalde Edwin er toch nog meer uit. Ik had enorm veel plezier in het sporten, ondanks dat het geen teamsport was.


Edwin wist dat teamsport voor mij belangrijk was en heeft mij daarom aangezet tot de groepslessen Core Stability & Spinning en deelname aan het MoveToo Triatlon Team. Dit maakte het sportieve plaatje voor mij compleet en het bood mij nog meer nieuwe uitdagingen op sportgebied. Ik moest dingen gaan doen die ik nog nooit had gedaan, zoals spinning en borstcrawlzwemmen, maar alle eerdere trainingen van Edwin hebben ook hierbij zijn vruchten afgeworpen.


Al het blessureleed liet ik ver achter mij en ik was fitter dan ooit. Daarnaast had ik ook nog ‘mijn’ teamsport terug. Dus alles waar ik op hoopte en wat Edwin mij beloofde tijdens het eerste gesprek, was waargemaakt.


Begin dit jaar liet mijn gezondheid het helaas flink afweten, waardoor ik maandenlang niet kon sporten en mijn lijf een enorme klap te verduren kreeg. Alles waar ik daarvoor getraind had en het niveau wat ik had bereikt, was als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar opgeven is voor mij geen optie, dus toen ik mijzelf beter voelde ging ik opnieuw de uitdaging bij Edwin aan en startte ik weer met Personal Training. Ik begon op een veel lager niveau dan ik ooit had gezeten, maar dankzij de trainingen en alle steun van Edwin, heb ik binnen 12 weken weer het niveau van topfit bereikt. Ook ben ik inmiddels weer gestart met de Core Stability & Spinning en ga ik vol goede moed het nieuwe triatlon seizoen in. Ik heb bij MoveToo zoveel meer gekregen dan waar ik op hoopte en ik kan dan ook niet anders dan Edwin enorm bedanken.


Wat je doel ook is, hoe je je ook voelt; succes is gegarandeerd bij MoveToo. Dus twijfel niet langer, en maak deze stap!!


Sophie M.

Comments


bottom of page