top of page

HARDE CORE EN 10 KILOGRAM LICHTER - SUMMERBODY
Core Stability oefeningen, ik had er nog nooit van gehoord. Edwin legde me het belang ervan begin van het jaar uit, maar het zei mij niks. Ik had bijna 20 jaar niet meer gesport, want sporten was niks voor mij. Tot het privé allemaal niet zo was gelopen, zoals ik had gepland en ik alle focus op mezelf wilde gaan richten en mijn beste zelf wilde zijn. Met mijn afkeer van sport, was Personal Training mijn laatste redmiddel. MoveToo Personal Training, lekker dichtbij en een gratis intake kan geen kwaad. Wel boven mijn budget, dus waarschijnlijk ga ik het toch niet doen. Echter, daar was Edwin vol energie op een ergonomische zitbal achter zijn bureau, legde hij mij het belang van Core Stability uit.


Eén gesprek heeft het gekost om mij vol overtuiging en enthousiasme drie maanden personal training te laten volgen. Dit deed ik dan samen met een vriendin en daarnaast pakte ik iedere week nog een les conditie boksen of spinnen mee. Ik wist niet dat je met je lichaam en een paar gewichten/materialen zoveel verschillende oefeningen kon doen.


Bij mijn eerste les spinnen, dacht ik hoe kunnen die mensen al die oefeningen mee doen? Edwin legde me uit dat ik het niet leuk vond, omdat het buiten mijn comfort zone lag en ik het nog niet kon. Hij zei dan moet je juist doorgaan, totdat je het wel kunt en dan ga je het leuk vinden. Hij had gelijk! Het duurde even, maar ik kwam steeds verder en uiteindelijk kon ik alle oefeningen op de fiets mee doen. Doordat ik steeds verder kwam en mezelf uitdaagde, kon ik iedere keer niet wachten om te sporten. Ik, degene met een afkeer van sport! Als ik nu een les afzeg, voel ik me slecht. Dat je er financieel net iets meer voor over moet hebben, helpt juist ook als stok achter de deur. Ik zie het als een investering in mezelf!


Ik zag gedurende de maanden steeds meer resultaat. Ik begreep dat je met sporten er alleen niet bent en dat de juiste voeding ook heel belangrijk is. Heel logisch, maar wil je de spieren kunnen zien, dan moet eerst het vet eromheen weg. Ik kon dagelijks aan Edwin mijn voeding doorgeven en later noteerde ik het in de MyFitnessPall app, waarin Edwin het ook kon volgen. Dit heeft mij erg geholpen, want met een simpele scan van het product zie je precies wat erin zit. En geloof me dan laat je de chocolade soms wel staan hoor.


Uiteindelijk heeft op deze wijze sporten en eten geresulteerd in 10 kg lichter in vier maanden tijd. En nog belangrijker met heel veel plezier in het sporten en met jawel; Core Stability of gewoon een harde kern! Na een paar weken begreep ik wat Edwin bedoelde. Ik voelde mijn spieren steeds sterker worden en het werk overnemen van de rest van mijn lichaam. Tijdens het zitten ook geen last meer van mijn rug, want mijn spieren dragen mij nu. En de trap op rennen, omdat je iets vergeten bent, gaat ineens vederlicht. Heerlijk!


Volgend jaar gaan we voor Summerbody 2020! Wat dus jawel, een wasbordje inhoud! Had ik dit maar 20 jaar geleden geweten!


Marieke P.


Comments


bottom of page